Fietstaxi Yvette
06 422 77 862

Nieuws

Lieve volgers, Het is het einde van een tijdperk. Vandaag trek ik de stekker uit Fietstaxi Yvette. Een dubbel gevoel, het is 4 jaar mijn kindje geweest. Lief en leed gedeeld. Maar het leed werd groter dan het lief. Ik ben dankbaar voor de vele mooie mensen die ik heb mogen ontmoeten. Dankbaar voor de vele gesprekken, de lessen over de slavernij of over Machiavelli, de gesprekken over het leven en de humor. Herinneringen aan de levenskunstenaar en de chocolade paashaas komen boven, of het stelletje met twee fietsen erbij in de taxi, de ontmoeting met de bassist van Skunk Anansie of de ukelele speler uit Hamburg. Speciaal dank aan de fans van FC Groningen, het was een eer om hen te vervoeren naar het stadion. Het gaf veel plezier, iedereen groette onderweg "hee Yvetteeee" de een na de ander. Of de zingende mannen achterin na het bereiken van de Europa league (of hoe je dat ook schrijft). Het enthousiasme was in ieder geval altijd groot. De energie ontbreekt me om ieder van jullie apart dankjewel te zeggen. Dus bij deze: BEDANKT voor de mooie momenten en de gegunde ritjes. Als jullie nog vragen hebben, voel je vrij om ze te stellen in een privé bericht. Ik ben een nieuw pad ingeslagen in het leven. Ik ben vier weken geleden begonnen met de master Healthy Ageing aan de Hanzehogeschool in Groningen. Een master die ingaat op veranderingen rondom gezondheid. Ik word uitgedaagd om na te denken hoe ik wil dat de wereld er in 2057 uit ziet. Welke dromen ik heb of welke transities ik zou willen begeleiden. Het klinkt misschien wat vaag, maar dat is ook omdat we onze toekomst niet weten. Wel kunnen we trends volgen en daarop inspelen. Het idee is om te gaan naar meer preventieve gezondheid(szorg). Wat ik ga doen is een innovatie bedenken/opzetten/implementeren op het gebied van gezondheid. Wat precies, dat weet ik nog niet, ik denk in de richting van creatieve innovaties of in de richting van meer regie over eigen lijf (denk aan inspraak in de besluitvorming tijdens behandeltrajecten). De studie bevindt op het snijvlak van verandermanagement, projectmanagement, innovatie en onderzoek. Een leuke uitdaging dus en hoop dat dit leidt tot een geweldig leuke baan over een jaar. Ik sta open voor netwerkgesprekken mocht de interesse gewekt zijn. *Nogmaals bedankt, het waren ook mooie tijden*

Ik deel dit met jullie, omdat ik graag fietstaxi initiatieven in andere landen steun. In dit geval hebben de mensen van dit project hulp nodig. Zij rijden met dezelfde fietstaxi als ik en reparatie hiervan is intensief en ingewikkeld. De elektromotor vergt onderhoud, evenals de ophanging van de assen. Een technisch verhaal dus en de monteurs en koetsiers in Oeganda en Kenia hebben opleiding nodig. Om die opleiding te kunnen bekostigen heeft de organisatie Cycling out of Poverty een fondsenwerving opgezet. Ik deel dit met jullie, omdat het heel leuk zou zijn als dit lukt en zij de fietstaxi's goed in kunnen zetten. https://www.geef.nl/actie/in-actie-voor-fietstaxi

Een beetje laat, maar ik wilde jullie deze mooie foto's toch graag even laten zien. De Sint was in ieder geval heel blij met mijn diensten toen zijn paard ziek was.

Ik fiets natuurlijk vaak in de stad en het blijft bijzonder, zoveel fietsers die tegelijkertijd oversteken. En gelukkig gaat het meestal goed. Het is dus zo dat er geen regels gelden voor de overstekende fietsers. In de praktijk blijkt dat toch veel mensen 'rechts heeft voorrang' hanteren. De boodschap is vooral: let goed op elkaar, als fietser ben je al kwetsbaar genoeg. Veilige rit gewenst!

Gelukkig nieuwjaar aan al mijn vrienden en volgers, oud passagiers en wellicht nieuwe passagiers. In 2017 gaat er veel veranderen, de fietstaxi zal uitsluitend nog op afspraak rijden. Het was tijd om na drie jaar de balans op te maken. Ik heb het een goede kans gegeven om als volwaardige taxidienst te functioneren en ik heb alles gegeven, maar er stappen gewoon te weinig mensen in. Op z'n Gronings gezegd "het kan niet langer uit". Bedankt voor alle mooie avonturen, alle mooie verhalen en alle mooie foto's.

Het mooie weer is eindelijk daar! Ik hoop dat jullie een beetje kunnen genieten. Ik ben weer paraat tijdens noorderzon, dus bel gerust. Fijne dag!

Potverdorie, dat is ook wat. Ik heb een blessure opgelopen aan mijn rechterarm en kan die helemaal niet bewegen. Volgende week meer duidelijkheid hoop ik, maar tot die tijd even uitgeschakeld. Mijn collega is parttime wel aan het werk dus er kan wel gebeld worden, maar word ajb niet boos als het niet lukt want de bezetting is niet optimaal de komende dagen.

Nou leek het mij wel wat om de pokemon vangers te vervoeren, kun je kilometers maken en pokemon vangen op een veilige en leuke manier! Daarom heb ik voor de pokemon spelers een actie bedacht: de eerste tien minuten fietsen zijn gratis, daarna betaal je het normale tarief van een euro per minuut. Minimale afname moet 20 minuten totaal zijn. Bij ritten vanaf 40 minuten is een ander tarief bespreekbaar. De actie geldt voor een startplaats in het centrum van Groningen. Wil je verder weg beginnen, bv in het stadspark dan komen er (geringe) voorrijkosten bij. LET OP: ritten dienen een dag van tevoren besproken te worden.

Enkele foto"s die ik heb ontvangen n.a.v mijn oproepje, heel leuk om terug te zien.

Het was een zeer geslaagde middag. Het allermooiste was het lot: er waren twee oudere mensen waarvan de man zeer slecht ter been is en zij waren daarom al twee jaar niet meer naar het festival geweest. En nu had de vrouw tegen haar echtgenoot gezegd van 'we wagen het er op, er komt vast iets op ons pad'. En net op het moment dat meneer de parkeerplaats af liep en al bijna was gevallen was mijn collega er met zijn fietstaxi en toen kon het echtpaar samen het hele park zien. Heel mooi was dat om te zien hoe blij ze waren.

Festival 'Dag van het park' in het Gorechtpark in Hoogezand is van start gegaan, veel leuke activiteiten voor oud en jong. Gratis pendeldienst is aanwezig. Wees welkom!

Het Boet'n Deure festival in Exloo, blues en bluegrass. Onder andere jammende muzikanten in de pendeldienst van de parkeerplaats naar de ingang.

Een vraag: wie heeft er nog foto's of video's van zichzelf in de fietstaxi en wil die met mij delen? Het lijkt me gewoon leuk om mijn facebookpagina wat op te fleuren met vrolijke foto's!

Afgelopen woensdag waren de verkiezingen voor de nieuwe nachtburgemeester en ik feliciteer dan ook Nachtburgemeester van Groningen: Oelinda de Vries van harte met haar overwinning! En ook werden de Ordes van de Groninger Nacht uitgereikt. Een ervan was voor mij en ik was natuurlijk hartstikke trots. Bij deze enkele foto's! Met dank aan TheNightguide Photography

April is de maand van de Low Car Diet campagne. Een landelijk initiatief om bedrijven uit te dagen de mobiliteit van de medewerkers milieuvriendelijker te maken. Door gebruik te maken van ebikes, ov, elektrische auto's. Ik steun de actie met mijn bedrijf omdat een fietstaxi i.p.v. een gewone taxi inhuren co2 besparing oplevert. Op de website www.groningenbereikbaar.nl is meer informatie te vinden over de wedstrijd die 30 dagen duurt en morgen om 08.30 van start gaat. Je kunt ook op mijn eigen site kijken voor informatie www.fietstaxiyvette.nl/lowcardiet

Hartstikke leuk, ik mag de komende drie dagen van 12.00 tot 18.00 de conferentie deelnemers tussen de diverse locaties vervoeren. De conferentie is een apart onderdeel van Eurosonic en mijn fietstaxi is voor deze gelegenheid ook mooi bestickerd. Het heeft helaas wel als gevolg dat ik dan niet ook nog tot s'avonds laat aan het werk ben. Mijn collega's zijn er in de avond wel, dus jullie kunnen gewoon de taxi telefoon bellen 0642277862, het tarief is een euro per minuut fietsen en er wordt geen start tarief gerekend. Veel plezier alvast!

Omdat volgende week voor eurosonic mijn fietstaxi tip top in orde moet zijn, wordt er dit weekend gewerkt aan reparaties. Ik ben daarom zeer beperkt beschikbaar. Maar vanaf woensdag weer paraat.

Vanavond rijden wij niet, dit doen wij nooit met oud en nieuw. Onze ervaring is dat er veel dronken mensen rond lopen die in hun dronken bui gekkigheid uithalen. Denk aan: vuurwerk in de fietstaxi gooien, aan de fietstaxi gaan hangen/duwen/trekken of glas op straat gooien waardoor we een lekke band krijgen. Om problemen te voorkomen wordt er dus niet gewerkt. Wij hopen op jullie begrip. Fijne jaarwisseling en tot in het nieuwe jaar!

Er zijn genoeg mensen die het moeilijk hebben en wel een opsteker kunen gebruiken, iets leuks in zware tijden. Daarom heb ik besloten een rondrit door (centrum) Groningen te verloten van een half uur. Je mag iemand anders opgeven of jezelf. Reden hoeft er niet bij, ik vertrouw erop dat de opgave uit een goed hart komt. Opgeven mag onder deze post of via privé bericht als je dat liever doet. Rit dient uiterlijk in februari plaats te vinden. Verloting is op 24 december. Veel succes en fijne aanloop naar de feestdagen gewenst. Groet, Yvette

De promotiedagen voor het bedrijfsleven zijn weer in Martiniplaza. Het is er gezellig druk en veel levendigheid. En uiteraard ben ik er ook, dan wel voor de deur om iedereen te vervoeren :) Alleen een praatje maken mag ook hoor :)